CURS DE CALIFICARE PROFESIONALA - BUCATAR
Cod COR 512001; cod NC 5122.2.1
Durata de pregatire: 720 ore ( 1/3 teorie; 2/3 practica )
Tip de certificat: de calificare ( vezi model certificat )
Pret: 1400 lei
Certificatul de calificare este insotit de un supliment descriptiv care contine competentele dobandite la curs
Se acorda 10% reducere pentru,elevi,studenti, someri,pensionari, persoane inscrise la al doilea curs
Acte necesare inscrierii la curs:
• Carte de identitate/buletin de identitate ( original si copie )
• Certificat de nastere ( original si copie)
• Certificat de casatorie (pentru persoanele care si-au schimbat numele - original si copie )
• Actul de studiu sau foaie matricola ( original si copie )
• Adeverinta medicala de la medicul de familie cu specificatia “apt curs bucatar”
Conditii de acces la curs: se pot inscrie la curs toate persoanele care au de regula invatamant obligatoriu.
- 1958/1959-1960/1961 - 7 clase absolvite;
- 1961/1962-1973/1974 - 8 clase absolvite;
- 1974/1975-1989/1990 - 10 clase absolvite;
- 1990/1991-2002/2003 - 8 clase absolvite;
- 2003/2004-prezent - 10 clase absolvite.
Competentele dobandite la terminarea cursului care se trec pe suplimentul descriptiv atasat certificatului de calificare:
• Comunicarea la locul de munca
• Desfasurarea muncii în echipa
• Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
• Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
• Organizarea cadrului general de deschidere si închidere a activitatii sectiei
• Prevenirea poluarii mediului
• Întocmirea documentelor specifice
• Pregatirea antreurilor calde si reci
• Pregatirea fripturilor
• Pregatirea gustarilor calde si reci
• Pregatirea mancarurilor din carne
• Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
• Pregatirea preparatelor lichide
• Prepararea dulciurilor (deserturilor)
• Prepararea fondurilor glace
• Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare
• Realizarea actiunilor de supervizare si control
• Realizarea aluaturilor de baza
• Realizarea salatelor
• Realizarea sosurilor